Henry ima posao iz snova: Ne igra, pomoćni je trener, a zarađuje bogatstvo po sezoni
Foto: EPA

Francuz je najskuplji analitičar

Henry ima posao iz snova: Ne igra, pomoćni je trener, a zarađuje bogatstvo po sezoni

Midhat Šljivak

Legenda londonskog Arsenala Thierry Henry zarađuje ogroman novac i nakon završetka igračke karijere.

Pored činjenice da je pomoćnik Robertu Martinezu na klupi selekcije Belgije, Henry radi kao stručni analitičar Sky Sportsa i za taj posao dobija zaista ogroman novac.

On je uvjerljivo najplaćeniji saradnik ove kuće i godišnje inkasira čak četiri miliona funti, što je za rukovodeće ljude ove kuće ipak previše novca i pokušavaju da mu smanje primanja za naredne sezone.

Njega ugovor veže do 2019. godine, ali ima opciju produžetka saradnje za još dvije godine. Sky želi nastaviti saradnju sa legendarnim Francuzem i odlučili su mu ponuditi manje novca.

Razgovori sa Henryjem još nisu obavljeni. Realno je očekivati da će on odraditi ugovor do kraja, ali pitanje je hoće li pristati da uzme manju cifru od ponuđene.

U svakom slučaju Henry i van terena jako dobro zarađuje i nimalo mu nije loše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi