Bivšem igraču Schalkea 46 mjeseci zatvora jer je lažirao vlastitu smrt
Foto - Screenshot

Hiannick Kamba osuđen u Njemačkoj

Bivšem igraču Schalkea 46 mjeseci zatvora jer je lažirao vlastitu smrt

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Schalkea Hiannick Kamba (35) dobio je 46 mjeseci zatvora jer je lažirao vlastitu smrt kako bi naplatio polisu životnog osiguranja.

On je prije pet godina navodno poginuo u saobraćajnoj nesreći u Kongu, a njegova supruga je potom pokušala da naplati njegovo životno osiguranje od pet miliona eura.

Zahtjev za isplatom ove cifre je odbijen, ali je dogovorena isplata nešto više od milion i po eura. Novac je legao na račun njegove 'udovice' Christine Von.

Dvije godine nakon navodne smrti Kamba se pojavio u njemačkoj ambasadi u Kinšasi kako bi prijavio da je živ i zdrav. Tvrdio je kako su ga prijatelji napustili i ostavili bez ičega na ulici, a 2019. godine se vratio u Njemačku.

Radio je u jednoj fabrici kada su istražioci utvrdili da su Kamba i njegova supruga izvršili prevaru osiguranja i našli su se pred sudom.

Oboje su na kraju i osuđeni te će provesti nešto manje od četiri godine u zatvoru.

Kamba je nekada važio za veoma talentovanog defanzivca. Ipak, karijera mu se nije razvijala kako je planirao i pokušao je na drugi način da dođe do novca.

Velika prevara je na kraju otkrivena i Kamba će zajedno sa suprugom narednih 46 mjeseci biti u zatvoru.

Top Komentari

Bosanac_sam
Ma ovaj kao pas, kazi mu idi uzmi broj od te zene, i taj ce to uciniti, svejedno jel ta zena imala 200kg, on ce to uraditi samo da je cool huhu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi