H&M napravio nevjerovatan skandal: Oglasio se i Romelu Lukaku

Briljantna poruka Belgijanca

H&M napravio nevjerovatan skandal: Oglasio se i Romelu Lukaku

E. Čaušević

Poznata modna marka H&M našla se na velikom udaru javnosti nakon što je u kampanji za novu odjeću napravila veliku grešku i rasistički uvrijedila tamnopute ljude širom svijeta.

Švedski H&M pokrenuo je kampanju promocije nove dječije linije, a nakon što su skandalozne fotografije puštene u javnost nastao je pravi haos. Naime, na jednoj od fotografija nalazi se tamnoputi dječak, a na njegovoj dukserici piše "Cooles Monkey in the Jungle".

Mnoge poznate ličnosti širom svijeta oglasile su se nakon ovog skandale i kritikovale H&M. Poznati pjevač The Weekend prekinuo je saradnju s ovom kućom jer je ovu poruku shvatio kao uvredu na račun svih tamnoputih ljudi širom svijeta.

Danas se oglasio i napadač Manchester Uniteda, Romelu Lukaku, koji je na fantastičan način poslao poruku dječaku koji se nalazi na slici. Naravno, promijenio je i natpis na njegovoj dukserici.

"Ti si princ i uskoro ćeš biti kralj. Ne dozvoli nikome da ti kaže da se drugačiji", poručio je Lukaku na Instagramu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Bdtc4AWHim0/[/instagram]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti