Hrvatica kriva za razvod Stana Wawrinke?

Švicarski teniser imanovu ljubav

Hrvatica kriva za razvod Stana Wawrinke?

Švicarski teniser i osvajač Grand Slam naslova Stanislas Wawrinka u fazi je razvoda sa svojom 40-godišnjom suprugom Ilham Vuilloud s kojom ima dijete, a navodno je jedna Hrvatica glavni razlog razvoda…

Više od pet mjeseci popularni Stan ne živi sa svojom suprugom, ali se o tome nije trebalo pričati u javnosti do završetka razvoda. Međutim, Wawrinka je s tom pričom izašao u javnost prošle sedmice, nakon čega je njegova uskoro bivša supruga poludjela. Uputila je vrlo oštre riječi prema osvajaču Australian Opena iz 2014. godine, nakon čega se ovaj javno izvinio.

"Jako mi je žao, nisam smio o tome javno govoriti bez dogovora s Ilham", rekao je švicarski teniser.

Švicarski dnevni list Blick prenosi vijest da je Wawrinka poželio ponovno biti slobodan čovjek, te da je jedan od razloga njihova prekida 18-godišnja hrvatska teniserka Donna Vekić.


Ova Hrvatica je prije dvije godine kako je dobra prijateljica sa Stanislasom Wawrinkom, kao i s nekim drugimteniserima.

Narodnom poslovicom "Gdje ima dima ima i vatre", vodio se i Blick, pa je otišao korak dalje u sakupljanju 'dokaza' njihove veze.

"Oboje su sponzorisani od strane Yonexa, pa su zajedno na raznim promocijama, testiranju ili promovisanju opreme, nevezano odigrava li se neki turnir. Osim toga karijere im vodi StarWing Sports agencija koja okuplja vrhunske svjetske sportaše", piše Blick.

Wawrinka, koji je trenutno 9. teniser svijeta nije želio komentarisati ove špekulacije, iako se u njegovom igračkom boksu hrvatska teniserka.

"Nemam ništa za reći na tu temu", kratko je rekao Stan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.