Huligani idu u zloglasni zatvor

Određen im pritvor

Huligani idu u zloglasni zatvor

E. Škorić

Petorici huligana iz Hrvatske određen je pritvor od 30 dana zbog učestvovanja u neredima na stadionu Partizana.

Jedan do šestorice huligana iz Hrvatske je i dalje u bolnici, dok je preostaloj petorici Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Pritvor je M.S, T.D., B.H. P.J. i M.I.R određen i zbog krivičnog djela koje im se stavljan a teret i zaoraćene kazne za to djelo, a način izvršenja krivičnog djela doveo je do uznemirenja javosti koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osuminječni su se na saslušanju branili šutnjom, što je kazala portparol tužilaštva Tatjana Sekulić, te je precizirala da je danas ispitano pet osumnjičenih osoba.

Svi oni se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i svi su strani državljani.

Bit će smješteni u zloglasnom Okružnom zatvoru ili poznatom Centralnom zatvoru, koji je poluotvorenog tipa, a u njemu se u prosjeku nalazi 700 pritvorenih i 50 osuđenih osoba. Boraviti u prostorijama ovog zatvora nije lako.

"Kada dođeš u sobu, odmah vođi sobe daješ papire na uvid. To su papiri koje dobiješ pri ulazu u zatvor, a na kojima piše razlog zbog kojeg si tu. I tu je jako važno što si izjavio na policiji jer ako si priznao zločin, ne piše ti se dobro", rekao je prošle godine za Telegraf bivši zatvorenik ovog zatvora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi