Nestvaran je: Hulk po utakmici izgubi i do pet kilograma
Foto - Instagram

Jednostavno je čudo

Nestvaran je: Hulk po utakmici izgubi i do pet kilograma

M. Šljivak
Teme:

Poznati brazilski fudbaler Hulk (34) vratio se ove zime iz Kine i obukao je dres Atletico Mineira.

Nekadašnji reprezentativac Brazila i član Porta i Zenita odlučio je da finiš karijere dočeka kod kuće, gdje je naravno velika zvijezda.

Hulk je poznat po zaista nevjerovatnom izgledu zbog kojeg je i dobio nadimak.

Međutim, njegove fizičke sposbnosti su još nevjerovatnije ako se zna da po utakmici gubi čak pet kilograma.

"Hulk se puno znoji. To nije loše jer sportista koji se znoji koristi se učikovitim mehanizmom za odvođenje tjelesne toplote. To se događa kod znojenja. Znoj kad isparava, sportisa gubi tjelesnu toplinu", rekao je fizioterapeut kluba Robherto Chiari i nastavlja:

"Gubljenje viška kilograma dehidracijom kroz znojenje nije problem. Potrebno je samo obratiti pažnju na hidrataciju i tokom utakmice Hulk odmah dobije bočicu vode, kad god je prekid. Dosta dehidrira i mora imati vodu na raspolaganju", rekao je on.

Hulk je zaista istinska mašina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije