I to se dogodilo: Del Bosque se riješio "zaštitnog znaka"

Bivši selektor Španije

I to se dogodilo: Del Bosque se riješio "zaštitnog znaka"

Bivši selektor španske nogometne reprezentacije Vicente Del Bosque pojavio se u javnosti - bez brkova.

Tijekom bogate trenerske-igračke karijere Del Bosqueov zaštitni znak su svakako bili brkovi, zbog čega ga je skoro pola vijeka pratio nadimak - Veliki mustaći, no legendarni Španac ih je sada odlučio obrijati. 

Naime, na svečanosti u Madridu koju je priredio časopis "Men's Health", Del Bosque se pojavio obrijan i bez brkova.

"Pristao sam snimiti reklamu za ribolovnu kompaniju Pescanova. Mislim si zašto su mene odabrali, a oni kažu 'Priča će se vrtjeti oko brkova, a za efekt reklame trebate se obrijati'. Bunio sam se, ali evo me... Nakon skoro pola stoljeća bez brkova", smijao se Del Bosque koji u trenerskim vodama nije od 2016. godine kada je napustio klupu Španije, pa dodao:

"Tačno 45 godina su mi ti brkovi bili zaštitni znak. Čudno mi se vidjeti bez njih, čudan je i osjećaj. Sad se ne brijem dok opet ne narastu onakvi na kakvi su bili."

Nije baš osmo svjetsko čudo, ali je blizu...

Top Komentari

Edy
bolje da je rijesio onaj stomak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi