Novi Conor McGregor živi sa mnogo starijom suprugom (40) i njenim bivšim mužem

Interesantan život irskog borca

Novi Conor McGregor živi sa mnogo starijom suprugom (40) i njenim bivšim mužem

Edmir Škorić

Ian Garry (26) je neporaženi irski borac koji će se 17. decembra borit će se s Vicenteom Luqueom na UFC-u 296, no pripremu za samu borbu moglo bi omesti borčevo uznemiravanje na društvenim mrežama, a sve zbog 14 godina starije supruge i njene knjige kojom je objasnila "kako uloviti mladog sportistu".

Garry je debitovao u UFC-u 2021. i brzo je postao jedan od najzanimljivijih članova ove organizacije. U dvije godine ostvario je šest pobjeda, od čega tri nokautom. Harry sebe naziva novim Conorom McGregorom, stalno citira svog sunarodnjaka i obećava da će ponoviti njegov uspjeh.

Garry također kopira Conorovo bezobrazno ponašanje - ismijava svoje protivnike tokom borbi i aktivno koristi trash talk. Razlika je u tome što ludosti mladog borca ​​ne izazivaju oduševljenje većine fanova, već mržnju - najnoviji skandal povezan je s Garryjevom ženom.

MMA zajednica upoznala je Leilu Machado prije godinu dana, kada je Garry ispričao čudnu priču u kojoj se pojavila njegova supruga i (neočekivano) Khamzat Chimaev:

“Ušli smo u lift, pritisnuli dugme, ali onda su se vrata otvorila i ušli su Chimaev i njegova gospođa. Žena me ljutito pogledala, kao, daj, bori se s njim. I mislim: momci iz moje ekipe bi se sutra trebali boriti protiv njega. Ne mogu ovo upropastiti dovraga. Kad smo izašli iz lifta, žena me pogledala i rekla: "Ti si slabić."

Oglasi

Machado je engleska televizijska voditeljica, poznata po svom radu na fudbalskim turnirima. Zajedno su od kraja 2020. Machado je 14 godina starija od Garryja - u martu je napunila 40. Samom borcu to ne smeta, no zbog razlike u godinama obožavatelji mu se smiju.

Broj negativnih poruka samo se povećao kada je Garry službeno uzeo ženino djevojačko prezime - učinio je to kako bi njihov zajednički sin, rođen u aprilu, imao isto prezime kao njeno dijete iz prvog braka.

Istodobno, Machadin prvi suprug Richard Cullen (vjenčali su se 2014., ali su se kasnije razveli) nije nestao iz njenog života nakon prekida - od 2021. radi kao Garryjev osobni nutricionist, kojeg je okrenuo veganstvu.

Callen je stalno uz Garryja tokom priprema za borbe i čini se da živi sa supružnicima u istoj kući - na tome inzistira bloger THE MMA GURU koji je toj temi posvetio poseban video.

Oglasi

Najveću rezonanciju na društvenim mrežama izazvala je informacija da je Machado 2012. godine napisala knjigu pod nazivom “Kako postati supruga sportiste" (samo 11 stranica). U biti, ovo je uputa za privlačenje pažnje mladog sportiste.

"Jeste li ikada sanjali da slijedite stope Victorije Beckham, Cheryl Cole ili Coleen Rooney? Ova knjiga sadrži sve što trebate znati. Ako želite dobiti sljedećeg Davida Beckhama ili flertovati s Fernandom Torresom, ovaj vodič je za vas!".

Sean Strickland pozvao MMA zajednicu da spasi irskog borca

Ta priča nije zaobišla ni UFC borce. Osvrnuo se na to i prvak srednje kategorije Sean Strickland. Lansirao je ironičan hashtag i objavio zaseban video na društvenim mrežama, gdje je pozvao MMA zajednicu da spasi Iana Garryja.

“Znaš, nikad ne raspravljam o djevojkama drugih boraca, ali dovraga... Skoro da mi je žao Iana. Brate, tvoja djevojka je problem. Oprosti, ali ovo se svakome od nas jednom dogodi. Prevaren si. Nadam se da ćeš imati dobar prebračni ugovor", napisao je Sean Strickland.

Oglasi

"Sjećam se da sam upoznao tebe i tu djevojku u New Yorku i već tada sam pomislio da s njom nešto nije u redu. Ponašala se čudno. Sada znam da ti imaš 26 godina, a ona 40. Napisala je knjigu o tome kako pokupiti mladog tipa. Njen bivši muž živi s tobom. Bježi brate!", dodao je bivši prvak.

Kao odgovor, Harry je zaprijetio Stricklandu pravnim postupkom: “Ako nastavite širiti te laži, optužit ću vas za uznemiravanje i klevetanje karaktera. Trebali biste ukloniti ove izjave. Sean, ono što radiš je širenje mržnje, laži i uznemiravanja. Upozorio sam te".

No ima i onih koji su stali u odbranu Garryja - primjerice, UFC-ov srednjoteškaš Chris Curtis. Osudio je maltretiranje i pozvao sve navijače da ostave njega i njegovu porodicu na miru: ​​Svi se morate opustiti. Da, njegov život je drugačiji od vašeg, ali to je njegov izbor - i on je zadovoljan sa svime. Ljudi kritikuju Harryjevu ženu jer je napisala neku knjigu prije 11 godina. Ian je odrasla osoba. A oni koji misle drugačije su budale.”

Sama Machado je na optužbe odgovorila: “Napisala sam knjigu o tome kako postati supruga sportiste? Da, teško je to nazvati knjigom. Ovaj "vodič" sastoji se od 11 stranica, prožetih sarkazmom. Štaviše, napisano je uoči Svjetskog fudbalskog prvenstva – tu je jako bitan kontekst. Ovo je satira na sportiste. Ako ste sve shvatili ozbiljno, jednostavno ništa niste razumjeli", poručila je Machado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije