Ibra: Trener FK Balkan je bio Bosanac. Tu sam bio kod kuće

Ja, Zlatan

Ibra: Trener FK Balkan je bio Bosanac. Tu sam bio kod kuće

Kontroverzna biografija još kontroverznijeg švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića izazvala je buru u javnosti.

Zlatan je u svojoj knjizi "Ja Zlatan" iznio mnoštvo detalja iz svog privatnog života, ali i osuo paljbu po nekadašnjim saigračima i trenerima, prije svih bivšem treneru Barcelone Pepu Guardioli.

Ibrahimović se dotakao i svojih prvih fudbalskih koraka, te je istakao kako je najsretniji bio kada je zaigrao za švedsku ekipu Balkan, gdje mu je trener bio Bosanac.

"Prvi klub u kojem sam igrao i trenirao zvao se MBI, Malmo Boll Idrottsforening. To je bio klub u kojem su uglavnom igrači Šveđani. Kada bi igrali utakmicu očevi koji su stajali na tribinama su navijali u stilu: Naprijed momci, svaka čast", piše Ibrahimović.

"Međutim, to nije bio klub za mene. Zato sam prešao u ekipu koja se zvala Balkan, a tamo je navijanje očeva pored tribine otprilike zvučalo: 'Je..m ti mater' i slično. To su uglavnom bili stari Jugosloveni sa cigarom u ustima, bacali su cipele na nas i psovali. Trener je bio Bosanac i to je bilo super za mene. Osjećao sam se kao kod kuće...", prisjeća se napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti