Iga Swiatek sve ostavila bez riječi: Pokazala je da žena u haljini itekako može da bude seksi

Najbolja teniserka svijeta

Iga Swiatek sve ostavila bez riječi: Pokazala je da žena u haljini itekako može da bude seksi

Edmir Škorić

Poljska teniserka Iga Swiatek (21) mamila je uzdahe na otvaranju WTA finala u američkom Forth Worthu u svečanoj haljini.

Swiatek je trenutno najbolja teniserka na svijetu, a crvenim tepihom na završnom turniru WTA finala prošetala se u plavoj haljini golih leđa.

U noći s petka na subotu izvučene su i grupe za turnir, a Swiatek će se u grupnoj fazi susresti s Cori Gauff (SAD), Caroline Garcia (Francuska) i Darijom Kasatkinom (Rusija).

U drugu grupu plasirale su se Ons Jabeur (Tunis), Jessica Pegula (SAD), Maria Sakkari (Grčka) i Aryna Sabalenka (Bjelorusija).

Ako na teniskom terenu nosi vrlo ozbiljne kombinacije, Swiatek se odjevno odvažno pojavila na gala otvaranju završnog turnira. Poljakinja je bila neprepoznatljiva, nosila je haljinu golih leđa.

Oglasi

Kontroverzni outfit koji nosi Iga je marke Michael Costello. Sportistkinja iz Poljske mogla bi si priuštiti bilo koji odjevni predmet, s obzirom da je samo ove sezone od nagrada zaradila 9,4 miliona dolara. U cijeloj karijeri Iga je inkasirala 14,2 miliona dolara.

Inače, mora se priznati da su sve takmičarke bile elegantno i lijepo obučene, mada se najviše isticala najbolja na svijetu.

Osam najboljih dama borit će se za titulu od 31. oktobra do 6. novembra. Igraće svako sa svakim, a po dvije najbolje ifu u polufinale.

Najnovije vijesti