Igrač pokušao zadaviti sudca

Pobješnjeli Pedroso

Igrač pokušao zadaviti sudca

Većina fudbalera je imala želju zadaviti sudca u nekim situacijama, ali su rijetki oni koji su se usudili to sprovesti u djelo, kao što je učinio igrač čileanskog drugoligaša Rangersa, Jose Pedroso.

Na prvenstvenoj utakmici između Rangersa i Deportes Concepciona, sudac Miranda je dopustio jednom fudbaleru Concepciona da četiri puta izvodi jedanaesterac, naravno tek četvri put je bio uspješan.

U nastavku je to razljutilo igrače Rangersa, pa su napravili nekoliko grubljih prekršaja. Za jedan takav start, Miranda je Pedrosu dao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu. Umjesto da napusti teren Pedroso je nasrnuo na sudca, te ga s leđa počeo daviti nekoliko sekundi.

Pobješnjelog igrača su redari jedva odvojili od Mirande, nije odustajao dok ga nisu oborili na teren.

Iako mu je zbog ovog poteza upitna fudbalska karijera, Pedrosu nimalo nije žao.

''Nije mi uopće žao zbogo onoga što sam učinio'', izjavio je odbrambeni igrač čileanskog Rangersa.

Pedrosu čeka rigorozna kazna o kojoj će se naknadno odlučivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.