Igrač Warriorsa tugu liječio uz narodnjake

Bogut sluša narodnu muziku

Igrač Warriorsa tugu liječio uz narodnjake

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić poznat je po tome što se na njegovim nastupima u dresu Denver Nuggetsa mogu čuti narodnjački hitovi.

Kada Juka postigne poene sa razglasa se čuju pjesme Nedeljka Bajića - Baje, a nije Jusuf jedini koji voli slušati narodnu muziku od NBA igrača.

Tako je centar Golden State Warriorsa Andrew Bogut tugu zbog prvog poraza u sezoni liječio je uz pjesmu Harisa Džinovića "I tebe sam sit kafano".

Tako je na zvaničnom Facebook profilu napisao.

"Cigani mi lome dušu, sviraju mi pjesme njene"...

Ako se pitate otkud Bogut poznaje narodnu muziku, odgovor je jednostavan. On je porijeklom iz Hrvatske, te perfektno govori jezike s ovih prostora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.