Igrači Barcelone razvijaju posao: Messi kupio novi hotel

Postao vlasnik hotela u Mallorci

Igrači Barcelone razvijaju posao: Messi kupio novi hotel

Edmir Škorić

Slavni nogometaš Barcelone Lionel Messi kupio je novi hotel.

Ne samo da igra u strašnoj formi i dokazuje iz utakmice u utakmicu da je najbolji igrač svijeta, nego Messi i pored terena vodi uspješan poslovni život.

Svoj brend hotela je dodatno proširio kupovinom hotela sa četiri zvjezdice u Mallorci. On je kupio Sea Sun Fona de s'Illot (Levante Mallorca) hotel kroz svoju firmu  za nekretnine Explotaciones Rosotel.

Dogovor o kupoprodaji hotela napravljen je još u februaru prošle godine, a danas je prethodni vlasnik hotela, poduzetnik Vicente Miralles, potvrdio da je on sada u vlasništvu Messija.

Hotel s četiri zvjezdice ima 98 soba raspoređenih na četiri sprata i to je Argentinčeva druga investicija na hotelskom tržištu naon što je prošle godine kupio hotel Es Vive de Ses Figueretes na Ibizi, a danas taj hotel nosi naziv MiM Ibiza.

Pored toga, Messi od ranije ima još jedan hotel u Barceloni. Inače, Messijev novi hotel će u potpunosti biti renovinar, a svoj debi u novom izdanju imat će 2. maja. S obzriom ko je na čelu istog, nema sumnje da će sada biti još popunjeniji tokom ljetnih mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi