Igrači Rivera će popiti vijagru pred gostovanje San Joseu

Zanimljiva i nesvakidašnja taktika

Igrači Rivera će popiti vijagru pred gostovanje San Joseu

U River Plateu su se odlučili na vrlo interesantan i do sada neviđen 'taktički' potez uoči gostovanja u Boliviji.

Fudbalere trofejnog argentinskog kluba čeka gostovanje San Joseu koji igra na stadionu koji se nalazi na nevjerovatnoj nadmorskoj visini od čak 3,700 metara.

Da bi što bolje izdržali nezgodno gostovanje, u Riveru su isplanirali način kako da igrači lakše podnesu klimatske uvjete, pa će tako svaki od njih popiti Sildanefil, tačnije vijagru.

"Vijagra će poboljšati cirkulaciju kisika u krvi i pomoći će igračima da bolje dišu na tolikoj nadmorskoj visini", riječi su Clarina, člana medicinskog tima River Platea.

Osim vijagre, ekspedicija River Platea će u cilju uspješne adaptacije na stadion doći čak dva sata ranije.

San Jose i River Plate se sastaju večeras, dva sata iza ponoći u okviru 6. grupe Copa Libertadores. Zanimljiivo, reprezentacija Argentine je 2009. na tom stadionu doživjela debakl protiv Bolivije, kada ih je domaći tim pregazio sa 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.