Lider u prodaji informatičke opreme u BiH

IMTEC na Međunarodnom sajmu knjige predstavio najnovije digitalne tehnologije

Teme:

Lider u prodaji informatičke opreme u BiH, IMTEC d.o.o. je na 30. Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu predstavio najovnije digitalne tehnologije koje se koriste u edukaciji.

Ova kompanija je na 30. Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevo predstavila, između ostalog, i SMART kapp tablu za pisanje, a na današnjoj konferenciji okupljenima se obratio i Selmir Vrabac, onivač i vlasnik kompanije IMTEC.

"U prethodnih šest dana naša divizija za solucije i poslovna rješenja prezentovala se na Međunarodnom sajmu knjige i trudili smo se da na ovaj sajam donesemo digitalne tehnologije za obrazovanje. Zajedno sa našim partnerima, kompanijama SMART, NEC, SHARP i Bitdefender, čiji smo ekskluzivni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu, pokušali smo da napravimo transfer znanja našim partnerima, primarno iz sektora obrazovanja, ali smo dio vremena posvetili i poslovnim korisnicima. Inovativnim pristupom smo pokušali da privučemo pažnju naše djece i omladine, ali i nastavnog osoblja. Otvorenost, toplina i pozitivna komunikacija sa svim posjetiocima našeg izložbenog prostora su nam pokazali da smo u tome i uspjeli", poručio je Vrabac na početku konferencije.

"Željeli smo tehnologiju učiniti bliskom, a njenu primjenu jednostavnom. Ideja je da se edukatori posvete svom poslu - edukaciji, a da tehnologija bude nešto jednostavno, podrška za obrazovni proces. Također, ideja je da učenik postane aktivni sudionik procesa i učenja kroz interatkivnost", istakao je Vrabac, pa dodao:

"Mi u Imtecu vjerujemo da tehnologija ima smisla samo ako nas čini boljima, a čitati u osnovi znači biti bolji čovjek. Pravilno koristiti tehnologiju, u osnovi, znači isto. Upravo zbog toga smo prethodih šest dana bili na sajmu knjige... Kada je u pitanju IMTEC, mi na tržište BiH nastojimo da distribuiramo najinovativnija rješenja, ali i da napravimo jednu digitalnu revoluciju u obrazovnom sektoru. Digitalno obrazovanje je pravac i u EU, a mi kao država koja prati te trendove se moramo prilagoditi i biti u tom procesu na visokom nivou. U tom cilju smo odabrali partnere - kompaniju Smart koja je globalni lider u tehnologijama za digitalno obrazovanje i kompaniju NEC koja je, također, globalni lider, ali u procesu interaktivnih rješenja za učenje."

Na današnjoj konferenciji, pored Salmira Vrabca, prisutnima su se obratili i predstavnici partnerskih kompanija IMTEC-a.

"Dolazim iz Slovenije i drago mi je da vidim da se i ovdje u BiH jedna firma odlučuje preuzeti liderstvo u digitalnom obrazovanju. Kao regionalnom predstavniku za SMART vrlo mi je drago kada vidim da firme i škole razumiju digitalno obrazovanje. SMART kompanija je lider za digitalno obrazovanje, a vrlo nam je drago da taj trend raste... Sve se sada kreće u smjeru interaktivnih displayja, potrebno je da digitalno obrazovanje bude što jednostavnije", istakao je predstavnik SMART-a Aleš Celcar.

"Ovdje smo prvenstveno da prikažemo tehnologije u obrazovnom procesu, ali tu se ne radi samo o obrazovanju djece u osnovnim i srednjim školama. Tu je i razmjena informacija između inžinjera u okviru internih obuka unutar firmi, razmjena informacija među saradnicima u administrativnom procesu, razmjena informacija u konferencijskoj sali... U jednom trenutku će to sve morati biti digitalizovano da bi ostao trag, da bi za dva ili tri dana znali šta smo se dogovorili, a ne da gledamo da li je neko zapisao ili ne, ili da li je dobro prenijeta informacija".

"Današnji svijet postaje u potpunosti digitalan, moramo to ispratiti ili nas neće biti. Imtec u ovom trenutku ulaže velike napore, sredstva i ljudske resurse da u BiH pruži ono što je najbolje na tržištu", poručio je predstavnik kompanije NEC, Zoran Crnoseljanski.

Od uređaja na 30. Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu, osim SMART interaktivne table, predstavljeni su SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi