Indigova Victoria donosi zvuk iz budućnosti

FM Jam ekipa o novom albumu

Indigova Victoria donosi zvuk iz budućnosti

E. Čaušević

Član muzičkog projekta Fm Jam, Indigo, objavio je album prvijenac pod nazivom Victoria, koji je već na prvo slušanje počeo osvajati publiku željnu dobrog, ali pomalo i drugačijeg zvuka koji izlazi van okvira dosadašnjeg rada ovog mladog producenta iz Tuzle.

Na FM Jam YouTube kanalu objavljen je video u kome pored Indiga o albumu pričaju i dva stara člana ove postave, Dj Soul i Frenkie.

„Prvim reakcijama na album sam se pozitivno iznenadio s obzirom na to da je zvuk albuma dosta drugačiji i izlazi van okvira mog dosadašnjeg rada“, zadovoljan je Indigo koji otkriva da je na ideju za samostalni projekt došao nakon drugog zajedničkog albuma s Frenkijem i Kontrom, već dobro poznatog Egzila snimanog u Red Bullovom studiju u Japanu.

DJ Soul, koji je odavno prepoznao izniman talent ovog mladog DJ-a i producenta, smatra da je Indigo albumom Victoria pokazao da je trenutno jedan od najtalentiranijih producenata u regiji.

„Indigo je veliki talenat i ne možete doći s njim u dodir a da ne osjetite to, neku posebnu energiju kojom on zrači. Njegova muzika je drugačija u svakom pogledu. I kao DJ i kao producent on daje neku svoju notu. Indigo je možda trenutno i najtalentovaniji producent u regiji. Prevazišao je današnjicu i donosi nam zvuk iz budućnosti. Potvrda ovome su i fantastične recenzije koje je album Victoria dobio u cijeloj regiji“, kazao je DJ Soul koji napominje da su kritičari već u startu napravili usporedbe Indiga s velikanima poput Vangelisa i Jean Michele Jarra, te da bi nakon 2Cellosa i Maksima Mrvice upravo Indigo mogao skrenuti pažnju svjetske scene i na našu regiju.

Victoria je futuristički konceptualan album s 11 instrumentalnih numera koje kao cjelina slušatelja ne ostavljaju ravnodušnim. Indigo otkriva da je na albumu radio tri godine.

Oglasi

„Proces pravljenja albuma trajao je otprilike tri godine, s obzirom na to da je bilo potrebno da prođe taj period da bih stekao novo iskustvo i znanje vezano za muzičku produkciju, da bih jednostavno dobio zvuk koji želim. Puno mi je pomoglo i iskustvo našeg zjedničkog rada na projektima u Berlinu, Tokiju i Los Angelesu, gdje smo surađivali s inženjerima koji su radili s velikim imenima poput Vangeliasa, Dr. Drea...“, kaže Indigo.

A ono što je dobio u tom procesu je fenomenalno muzičko putovanje koje neodoljivo podsjeća na muziku za filmove naučne fantastike. Indigo je spojio višegodišnje iskustvo rada s Frenkijem, Kontrom i DJ Soulom sa utjecajem Vangelisa, Tangerine Derama, Trent Reznora i Pink Floyda. Rezultat je jednostavno – Victoria!

„Tu se vidi influens jako puno različitih muzičkih žanrova. Indigo je u Berlinu, Tokiju i Los Angelesu sa nama radio našu fantastičnu trilogiju. Snimao je i radio u najboljim Red Bull studijima sa vrhunskim producentima. Na naša tri albuma, upravo je zvuk drugačiji od svih drugih hip hop zvukova. Prirodan slijed je da Indigo nakon tri svjetska muzička centra iskoristi ovu prisilnu pauzu i snimi fenomenalan album Victoria“, kazao je Frenkie.

Dok zbog dobro poznate situacije ponovno ne startaju eventi, Indigo ne miruje i nakon Victorije priprema još jedan projekt.

„Šta dalje? Čekajući da se ponovo pokrenu eventi, pripremam jedan veoma zanimljiv projekat da ovaj zvuk još jednom pošaljemo iz sadašnjosti u budućnost i nazad. Vjerujem da će projekat biti zanimljiv širem auditoriju, ne samo u BiH, nego i šire. A do tada pozivam sve da potraže Indigo Victoria album na YouTubeu i Spotifayu…“, poručio je Indigo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi