Iran zabranio svojim fudbalerima slikanje sa navijačicama

Odlukom Disciplinske komicije

Iran zabranio svojim fudbalerima slikanje sa navijačicama

Fudbalska reprezentacija Irana učestvuje na Azijskom kupu koje se održava u Australiji, a selekcija koju je Bosna i Hercegovina proteklog ljeta porazila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sa 3:1, ostvarila je maksimalne tri pobjede u okviru grupe C.

Mnogi Iranci koji žive u Australiji u velikom broju podržavaju svoj nacionalni tim, a pritom žene uživaju veće "slobode", za razliku od onih na tlu njihove domovine gdje ženama nije dozvoljen odlazak na stadion.

Ovo je svakako FS Iran trn u oku, a pogotovo nakon što se se neki iranski fudbaleri slikali sa ženama koje nisu bile pokrivene. Nije prošlo puno a predsjednik Disciplinske komisije FS Irana, Ali Akbar Mohamedzade, uveo je novo pravilo:

"Slikanje sa navijačicama Irana je zabranjeno".

"One (navijačice Irana op.a) bi kasnije slike mogle iskoristiti u političke svrhe protiv naše zemlje ili protiv igrača zbog uznemiravanja. Ukoliko se igrači ne budu pridržavali novog pravila morat ćemo i protiv njih poduzeti određene mjere", glasilo je objašnjenje Mohamedzadea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.