ISIS više ne prijeti samo Ronaldu i Messiju, neka se paze i navijači!

Mundijal ponovo na meti terorističkih prijetnji

ISIS više ne prijeti samo Ronaldu i Messiju, neka se paze i navijači!

Tzv. Islamska država Iraka i Sirije već odavno prijeti "paklenim planovima" za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Na meti prijetnji su se prije svega nalazile najveće fudbalske zvijezde, a ISIS je nerijetko na monstruoznim plakatima prikazivao Messija i Ronalda.

Ipak, sada su stigle prijetnje i za navijače i sve one koji se zateknu u Rusiji za vrijeme održavanja Mundijala.

ISIS je putem svojih medijskih kanala u javnost plasirao "plakat" na kojem piše samo Russija, a na istom je prikazan i bijeli kombi uprljan krvlju, pa su mnogi zaključili da se radi o prijetnji ubistvom velikog broja ljudi upravo pomoću motornog vozila.

Inače, metod zabijanja vozilima u mase pješaka su članovi ISIS-a već praktikovali širom Evrope, u terorističkim napadima u Nici, Barceloni, Londonu.

Osim onog sa kombijem, objavljeno je još nekoliko postera. Od onog na kojem predsjednik FIFA-e Gianni Infrantino čeka pogubljenje, pa do o "upustva" za izvršenje terorističkim napada za vrijeme Svjetskog prvenstva, a u kojem se pozivaju članovi i simpatizeri ISIS-a da "napadnu Mundijal" motornim vozilima, vatrenim i hladnim oružjem i eksplozivima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti