Hrvatica koju su Nijemci iskoristili i odbacili: Sa 19 im je prodala svoje tijelo, a danas...

Svojevremeno se fotografisala za Playboy

Hrvatica koju su Nijemci iskoristili i odbacili: Sa 19 im je prodala svoje tijelo, a danas...

Admin Čaušević

Njemačka je druga zemlja za mnoge narode sa "ex-yu" prostora. Mnogi su rođeni i sportskim odgojeni u najrazvijenijoj evropskoj zemlji, poslije čega se okreću Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i drugim zemljama iz regiona. To je slučaj i sa hrvatskom fudbalerom Ivanom Rudelić.

Rudelić danas ima 32 godine, nastupa za reprezentaciju Hrvatske i članica je švicarskog Basela, ali svjetsku slavu je doživjela još 2011. godine.

Ženski fudbal prije 15-ak godina nije bio ni blizu popularan kao što je to slučaj danas, zato su se Nijemci odlučili za jedinstvenu promociju i to u ni manje ni više nego u magazinu za odrasle Playboy.

Rudelić (skroz desno) na naslovnici Playboya iz 2011. godine

Rudelić je bila jedna od nekoliko tadašnjih omladinskih reprezentativki Njemačke koje su se fotografisale za Playboy. Još kao 19-godišnjakinja je praktično cijelom svijetu pokazala svoje tijelo.

Eksplicitno fotografisanje sa modelom lopte i kopački iz 60-ih godina je urađeno s ciljem promocije Svjetskog prvenstva koje je 2011. godine održano u Njemačkoj.

Osim Rudelić na fotografisanju je učestvovala i još jedna fudbalerka hrvatskog porijekla. U pitanju je Julija Šimić koja je danas poznata voditeljica za njemački Sky.

Oglasi

Poslije tog fotografisanja Rudelić nikad nije dobila poziv u A reprezentaciju Njemačke. Nakon godina čekanja i konačno odbacivanja okrenula se Hrvatskoj za koju je debitovala 2015. godine.

"Stalno sam dobivala pozive iz Hrvatske, stalno su me pratili iz Saveza, pogotovo kada sam igrala na Europskom prvenstvu za omladinske selekcije.

"Onda je stigla ozbiljna ponuda i nisam dvojila. Za mene je uvijek bila velika čast igrati za domovinu mojih roditelja. I tako sam došla na prvo okupljanje", rekla je ona nakon debija za Hrvatsku.

Kazala je da se u njenoj kući uvijek govorio hrvatski jezik. Roditelji joj imaju kuću u Rijeci, dok su Dalmacija i Split njena omiljena ljetna destinacija.

Rudelić je većinu svoje karijere provela u Njemačkoj. Profesionalni fudbaler je praktično cijelog života, a od 2023. godine nastupa za Basel.

"Zarađuje li se dobro u Njemačkoj? Da. Uostalom, njemačka je liga jedna od jačih u Evropi", govorila je Hrvatica koja inače igra na poziciji napadača i do sada je postigla 15-ak golova za Vatrene.

Top Komentari

plemic
i samira hurem bi se skinula da ima šta pokazati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi