Trg blizu stadiona Sturma nosit će ime Ivice Osima

Odluka donesena

Trg blizu stadiona Sturma nosit će ime Ivice Osima

Esmer Oštraković

Ime po legendarnom Ivici Osimu nosit će i trg u blizini stadiona Sturma, odlučili su zastupnici općinskog vijeća austrijskog Graza.

Njihova odluka je bila jednoglasno, a upravo to najbolje pokazuje koliko je dobrih stvari za njih uradio Ivica Osim i kakvo poštovanje imaju prema njemu.

Ranije je Osim proglašen trenerom stoljeća u Sturmu, ali i počasnim građaninom Graza, pa se može reći da je ovo bio očekivan razvoj situacije.

Zvanično će trg njegovo ime nositi od 1. jula ove godine, ali sve ovo su iz njegovog bivšeg kluba najavili još u septembru prošle godine.

Ivica Osim je bio legendarni trener Sturma, a na klupi ovog tima bio je osam godina, u periodu od 1994. godime do 2002. godine.

Prošle sedmice je svečano otkrivena i ploča sa nazivom Bulevar Ivice Osima kod stadiona FK Željezničar na Grbavici.

Tablu su tada otkrili načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i predsjednik FK Željezničar Edis Kovačević.

Prethodno su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo glasali o preimenovanju ulice Zvornička.

Odluku je podržalo 25 zastupnika, a protiv i suzdržanih nije bilo, te je ulica preimenovana u Bulevar Ivice Osima.

Inače, Osim je preminuo 1. maja 2022. godine u Austriji gdje je i proveo posljednje godine života, dok je sahranjen 14. maja u Aleji velikana na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi