U Grazu transparent posvećen Ivici Osimu: Ono što je uradio za njih nikad neće biti zaboravljeno
Foto - EPA

Rođendanska čestitka Švabi

U Grazu transparent posvećen Ivici Osimu: Ono što je uradio za njih nikad neće biti zaboravljeno

M. Šljivak

Fudbalski velikan Ivica Osim rođen je na današnji dan prije 80 godina.

Legendarni fudbaler i trener danas slavi svoj 80. rođendan, a čestitke mu stižu sa svih strana svijeta.

Iako je Osim popularan širom svijeta, ništa se ne može mjeriti sa poštovanjem koje prema njemu imaju u austrijskom gradu Grazu.

Švabo je od 1994. do 2002. godine vodio ekipu Sturma, osvajao je trofeje, a njegov tim je igrao fenomenalan fudbal u evropskim takmičenjima, gdje su bili rame uz rame sa velikanima.

Kakvo poštovanje u ovom austrijskom gradu imaju prema Ivici, jasno pokazuju brojne čestitke koje mu stižu, a u gradu je uz njegovu fotografiju osvanuo transparent.

Oglasi

"Sretan rođendan legendo".

Fudbalsku karijeru Ivica Osim počeo je 1954. godine u omladinskom pogonu sarajevskog Željezničara, a za prvi tim debituje 1959. godine na utakmici protiv Proletera iz Osijeka.

Tokom igračke karijere nastupao je još za holandski Zwolle, te francuske klubove Strasbourg, Sedan i Valenciennes. Profesionalnu karijeru završio je 1978. godine u Strasbourgu

Kao trener vodio je Željezničar, Partizan, Panathinaikos, Šturm i Jeff United. Kao selektor vodio je selekcije Jugoslavije i Japana, gdje mu je karijera okončana 2007. godine zbog moždanog udara.

Top Komentari

Koljicfan
Vise ga cijene i postuju austrijanci i japanci nego nasi pogotovo u nsbih, sramota.. Legenda!
7 0
Sierra_Leone1946
Sretan rođendan LEGENDO
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi