Iznajmio hotel na četiri mjeseca za 200 beskućnika u Lleidi, ali je vidio najgoru stranu rasizma

Prije toga odbilo ga čak 13 hotela

Iznajmio hotel na četiri mjeseca za 200 beskućnika u Lleidi, ali je vidio najgoru stranu rasizma

Endin Čaušević

Mnogi španski mediji s oduševljenjem su prenijeli potez igrača Monaca, Keite Baldea, koji se odlučio pobrinuti za 200 beskućnika u Lleidi tokom pandemije koronavirusa.

Keita inače nastupa za Senegal, ali je rođen u Gironi i prošao je školu Barcelone. U Senegalu često pomaže u raznim humanitarnim akcijama i pokazao je da zaista ima veliko srce.

Naime, igrač Monaca je odlučio da se pobrine za 200 beskućnika u Lleidi koji su mahom migranti iz Afrike i to većinom iz Senegala. Tokom pandemije koronavirusa svi su ostali bez posla i smještaja, a Keita je odlučio da uskoči.

On je uspio da iznajmi hotel na četiri mjeseca i smjesti sve beskućnike, te im pokrije sve moguće troškove. Ovaj potez je oduševio špansku javnost, ali pozadina cijele priče je dosta ružnija.

Keita je otkrio ružnu pozadinu svega jer je priznao da je dobio čak 13 odbijenica od hotela u Lleidi. Oni su bili spremni da mu iznajme hotel, ali kada su čuli da se radi o migrantima iz Afrike svi su se predomislili.

"Ne odustajem dok ne ispunim svoj cilj. Ovo je ružan sistem koji je pun rasizma. Dobili smo 13 odbijenica od hotela samo zašto što se radi o tamnoputim osobama. Uspjeli smo naći jedan hotel koji je pristao na ono što želimo i hvala im na tome", rekao je Keita.

Top Komentari

user1583752673
Bravo ljudino
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi