Izrešetana kuća bivšeg reprezentativca Slovenije: "To je bio rat..."

Ranije namještao utakmice

Izrešetana kuća bivšeg reprezentativca Slovenije: "To je bio rat..."

Nepoznati počinioci izrešetali su kuću u Makarskoj koja je u vlasništvu bivšeg slovenačkog golmana Dine Lalića, prenose mediji iz susjedstva.

Incident se dogodio prethodne nedjelje, tačnije u noći s 12. na 13. marta kada je najmanje dvadesetak komada strepljiva ispaljeno na Lalićevu kuću u kojoj trenutno ne boravi, a iz policije su naveli da je kriminalistička obrada u toku.

Policija je evidentirala više oštećenja u vidu propucavanja ulaznih vrata, prozora, stakala i namještaja unutar kuće. Prve komšije kažu da je izgledalo kao rat...

"Jesam li čuo pucnjavu?! To je bio rat, i sigurno se nije pucalo iz pištolja, već iz nečega jačega, možda snajpera ili kalašnjikova, ali je bila pojedinačna paljba, a ne rafalna. Vidite i sami, mecima su probijene grilje, stakla, namještaj i štokovi od vrata. Prvu večer pucalo se oko jedan sat iza ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugu večer oko 2.30 sati i to 12 do 13 metaka. Pucali su iz šume udaljene niti pet metara od kuće odakle je policija pokupila čahure i 'češljala' teren", rekao je za Makarsku kroniku komšija koji je, očekivano, želio ostati anoniman.

Šta je uzrok napada, nije poznato, međutim nije prvi put Laliću da puni medijske stupce stvarima koje i nemaju veze s nogometom. Prije devet godina je bio u centru pažnje zbog učestvovanja u aferi "Ofsajd", akciji policije i USKOK-a koji su istražili namještanje rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi fudbaleri i sportski radnici klubova Croatia Sesveta, Varteksa i Međimurja.

Lalić je inače kroz karijeru, između ostalog, branio za Maribor, Muru, Triglav, Rudar, AEK Larnaku...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi