Čudesni lančić NBA zvijezde: Rađen je po narudžbi, a cijena je boli glava
Foto - Instagram

Ja Morant se počastio

Čudesni lančić NBA zvijezde: Rađen je po narudžbi, a cijena je boli glava

Midhat Šljivak

Košarkaš Memphis Grizzliesa Ja Morant (23) odlučio se počastiti zaista posebnim komadom nakita napravljenim od crnih i bijelih dijamanata i vrijednog 100.000 dolara.

Ja Morant ulazi u svoju četvrtu NBA sezonu. I nju je otvorio na zaista spektakularan način i za sada itekako opravdava ugovor od 193 miliona dolara u Memphisu.

Morant se pred početak ove sezone odlučio počastiti zanimljivim lančićem oko vrata. Odlučio se na crne i bijele dijamante s privjeskom na kojem je broj 12 kojeg nosi.

Vrijednost ovog lančića je 100.000 dolara, ali to je cifra koja je za Moranta ne znači gotovo ništa s obzirom na ugovor kojeg je dobio.

Nije to jedini poklon samom sebi. Njegovu ruku krasi i luksuzni sat Audemars Piguet koji je urađen na isti način kao i lanac.

Oglasi

Sjajni košarkaš je izdvojio poprilično dobru cifru za novi nakit. Pošteno ih je zaslužio i mora se priznati da sve izgleda zaista spektakularno.

Ja Morant je eksplodirao prošle sezone u dresu Grizzliesa. Bio je zaista čudesan i prosječno je ubacivao nešto više od 27 poena.

Ovu sezonu je počeo još jače. Na tri utakmice prosjek mu je 34.3 poena i ovaj 23-godišnjak na parketu izgleda zaista spektakularno.

Za Shaquillea O'Neala Ja Morant je prošle sezone bio najbolji igrač lige.

"Bolje da niste vidjeli izraz njegovog lica kada sam mu rekao: 'Čovječe, ti si najbolji igrač u ligi", rekao je Shaq i dodao je:

"Nije mogao da vjeruje šta čuje i dodao sam mu: Ne šalim se s tobom. Ti si najbolji. Zaista tako mislim", istakao je O'Neal.