Uživao u požudi i nemoralu: Sjajni napadač se iznenada oprostio, sada drži predavanja o Bogu

Velika promjena

Uživao u požudi i nemoralu: Sjajni napadač se iznenada oprostio, sada drži predavanja o Bogu

Admin Čaušević

Ne tako davno je bio među najboljim napadačima svijeta, a sada drži predavanja o Bogu.

Da su čudni Božiji putevi na svojoj koži ne najbolje osjetio Jackson Martinez, svojevremeno jedan od najboljih napadača svijeta, posebno kada je igrao za Atletico Madrid i Porto.

Martinez se od fudbala oprostio pravo niotkuda. Kopačke o klin je u okačio u decembru 2020. godine i to sa 33 ljeta na plećima. Dakle, mogao je dati još mnogo.

Nakon što je rekao zbogom "bubamari" odlučio se za veliku promjenu. Okrenuo se Bogu te sada drži predavanja u crkvama i objavljuje religiozne pjesme.

"Osjetio sam požudu i radost u grijesima. Uživao sam u njima jer ih nisam gledao kao takve, već kao nešto normalno", rekao je Martinez za kolumbijske medije.

Oglasi

"Nikad nećete vidjeti Boga dok ne osjetite trenutak i shvatite da imate samo Njega, tako da sam se odlučio fokusirati na vjeru".

Ovaj 35-godišnjak se sada približava Bogu putem muzike. Nedavno je objavio i novi singl, a vrlo često i drži predavanja iz Biblije.

Bivši reprezentativac Kolumbije je u Evropu stigao 2012. godine kada ga je Porto platio 9 miliona eura. Poslije odličnih igara u Portugalu uslijedio je ogroman transfer.

Atletico Madrid ga je 2015. godine platio ćak 35 miliona eura i trebao je predstavljati ogromno pojačanje za Jorgandžije, ali u vremenu "masovnog egzodusa" u Kinu otišao je za novcem u najboljim godinama.

Evergrande je za njega "keširao" 42 miliona eura, a on je u Kini za tri godine zaradio ogroman novac što mu omogućuje da i danas živi poprilično luksuzno.

Posljednji klub u karijeri mu je bio portugalski Portimonense. Glavni razlog preranog penzionisanja su ozbiljni problemi s povredama. Igrač na čije su transfere klubovi potrošili oko 100 miliona je u karijeri odigrao 230 utakmica i postigao 119 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi