Japanci ne žele Olimpijske igre
Foto: EPA

Čak 80 % anketiranih za otkazivanje igara ili drugi datum

Japanci ne žele Olimpijske igre

Oko 80 posto Japanaca reklo je da bi odgođene Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju trebalo otkazati ili promijeniti termin održavanja, pokazuje istraživanje Kyodo Newsa objavljeno je u nedjelju.

Prema istraživanju, 35,3 posto ispitanika zauzelo se za to da se Igre otkažu, dok je 44,8 posto reklo da bi događaj trebalo još jednom odgoditi, piše Hina. Zbog pandemije Covida-19 u ožujku prošle godine Međunarodni olimpijski odbor i Japan za godinu dana su odgodili Olimpijske i Paraolimpijske igre, za ovo ljeto.

Vlada premijera Yoshihide Suga proglasila je u četvrtak jednomjesečno izvanredno stanje zbog pandemije za Tokio i okolnu regiju usred porasta broja zaraženih. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije