Golman ušao u finale Eurosonga
Foto - Screenshot

Zanimljiva situacija

Golman ušao u finale Eurosonga

M. Šljivak

Belgija se uspjela plasirati u finale ovogodišnjeg Eurosonga, a tamo ih je odveo profesionalni fudbaler.

Njegovo ime je Jeremie Makiese. Ima 21 godinu i u ovoj sezoni je pod ugovorom s belgijskim drugoligašem Excelsior Virtonom.

Međutim, očigledno da se ovaj mladi momak odlučio za muziku iako ima profesionalni fudbalski ugovor. Pobijedio je na takmičenju za Eurosong i u Torinu je s pjesmom "Miss You" oduševio sve i prošao je u finale.

Makiese je rođen u Antwerpu, a potiče iz Konga. Pobjednik je belgijskog takmičenja 'The Voice' u 2021. godini, a u septembru je potom potpisao ugovor s Virtonom.

Boravak u Torinu iskoristio je da posjeti stadion Juventusa i počastio se dresom s brojem 1.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CdVrlpyqntC/[/instagram]

"Eurosong je veoma bitno takmičenje i sretan sam što sam ovdje. Odgovoran sam na bini i na terenu", poručio je Makiese.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CblE_THLlPa/[/instagram]

Interesantno je svakako da i Italiju na Eurosongu predstavlja fudbaler. Pjevač Blanco je imao veliki talenat za fudbal, ali se ipak odlučio za muziku i za sada mu ide dobro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi