Jeste li zaboravili Park Ji-Sunga? Znate li šta danas radi?
FOTO: EPA

Nekadašnji igrač Uniteda

Jeste li zaboravili Park Ji-Sunga? Znate li šta danas radi?

Nakon uspješne karijere, proslavljeni južnokorejski fudbaler Park Ji-Sung odlučio je upisati fakultet. 

Park je najveći dio svoje karijere proveo u Manchester Unitedu i tijekom sedam godina na Old Traffordu uspio je osvojiti gotovo sve, a činjenica da danas ima mnogo više slobodnog vremena omogućila mu je da upiše faks.

Akademsku karijeru Park će graditi na univerzitetu u Leicesteru gdje će studirati sportski menadžment, što je potvrdio i za inostrane medije.

"Veoma sam uzbuđen. Jedan od mojih prijatelja mi je prišao da mi kaže da mu je mnogo drago što ćemo studirati zajedno. Želim da unaprijedim svoje znanje, mislim da je to sasvim normalno", izjavio je Park. 

Posljednji klub u karijeri Park je imao 2014. godine u Queens Park Rangersu, a još je igrao za PSV, Manchester United, Kyoto Sangu i Myongji Uni. Za reprezentaciju svoje zemlje je odigrao 100 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti