MMA borac osumnjičen za ubistvo poznatog fudbalera
Foto - Instagram

Jody Lukoki preminuo u 29. godini

MMA borac osumnjičen za ubistvo poznatog fudbalera

M. Šljivak

Poznati fudbaler Jody Lukoki preminuo je nedavno u 29. godini života.

Nekadašnji član Ajaxa, Ludogoretsa i Twentea proglašen je mrtvim nakon što je u bolnicu došao s povredama zadobijenim na porodičnom okupljanju, a nizozemski mediji objavili su da bi jedan MMA borac mogao imati ulogu u njegovoj smrti.

Izvjesni MMA borac Victor K. sukobio se s Lukokijem i njegovom porodicom ispred noćnog kluba, a advokat ovog čovjeka je za nizozemske medije rekao:

"Moj klijent je bio u klubu i čuo je raspravu između porodice izvan kluba. Izašao je i dao im je nekoliko šamara kako bi se smirili i ponašali normalno", rekao je advokat Jan-Hein Kuijpers.

Policija nije mogla potvrditi da je baš ovaj incident odveo poznatog fudbalera u smrt.

Oglasi

"Potrebno je saslušati još dosta svjedoka. Tužioci će saopštiti zaključke u ovom slučaju", saopšteno je iz policije.

Interesantno je da je 25-godišnji borac ranije također bio uhapšen u slučaju ubistva 43-godišnje Esther Paul, ali je zbog nedostatka dokaza pušten na slobodu.

Jody Lukoki je rođen u DR Kongo, ali je kao dijete emigrirao u Nizozemsku, gdje je napravio prve fudbalske korake u Ajaxu.

Četiri godine proveo je u dresu nizozemskog velikana, a nastupao je još za Cambuur, Zwolle, Malatyaspor, Twente, te bugarski Ludogorets.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti