Joe Rogan sklopio posao vrijedan više od 100 miliona dolara

Poznati komentator

Joe Rogan sklopio posao vrijedan više od 100 miliona dolara

Midhat Šljivak

Poznati UFC-ov komentator Joe Rogan sklopio je posao vrijedan više od 100 miliona dolara.


Rogan već godinama vodi podcast The Joe Rogan Experience. Gosti su mu poznate ličnosti koje često donesu zanimljive priče, a njegov rad je privukao Spotfy koji je odlučio da investiran novac u podcast.

Od 1. septembra na Spotifyju će biti dostupan uz sadržaj podcasta uz prijavu na ovu platformu, te nakon nekoliko godina odlazi s YouTubea.

"Sadržaj ostaje besplatan i bit će to isti šou. Radi se samo o ugovoru za licenciranje i to znači da Spotify neće imati nikakvu kontrolu kreiranja sadržaja. Na YouTube ćemo i dalje imati isječke, ali kompletne epizode će biti na Spotifyju", poručio je Rogan.

The Wall Steet Journal tvrdi da se radi o dogovoru vrijednom više od 100 miliona dolara.

"Radi se o poslu vrijednom više od 100 miliona dolara. To nam je otkrila osoba koja je upoznata sa situacijom".

Rogan je proćle godine od podcasta inkasirao čak 30 miliona dolara i uvjerljivo je najplaćeniji voditelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi