Jordanov dres sa OI iz Barcelone prodat za 216.000 dolara!

Nevjerovatna cifra

Jordanov dres sa OI iz Barcelone prodat za 216.000 dolara!

Jordanov dres sa Olimpijski igara iz Barcelone 1992. godine prodat je za čak 216.000 dolara.

Dres je bio na aukciji dvije sedmice. Početna cijena mu je bila 25.000 dolara a na kraju je prodat za skoro 10 puta veću cifru.

"Michael Jordan je najveća sportska ikona svih vremena. Kolekcionari su iskoristili rijetku priliku da dođu u vlasništvo njegovog dresa koji je nosio igrajući za najbolji košarkaški tim ikad sastavljen", kazao je Bryan Dwyer, predsjednik aukcijske kuće "Robert Edward" koja s godinama bavi prodajom skupocjenih sportskih predmeta.

Aukcija je okončana prije dva dana, a igrom slučaja baš tog 18. aprila ESPN je objavio dugoočekivani dokumentarac 'Posljednji ples' koji govori o Jordanovoj posljednjoj sezoni s Chicago Bullsima. Te 1998. Bullsi su osvojili svoj posljednji, šesti naslov NBA prvaka.

Svemu dodajmo da se američka reprezentacija na pomenutoj Olimpijadi u Barceloni prvi put pojavila u Dream timu kojeg su osim Jordana činile i zvijezde poput Scottieja Pippena, Karla Malonea, Magica Johnsona, Larryja Birda i mnogih drugih.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi