Još malo o arbitražnom klađenju

Još malo o arbitražnom klađenju

V. Elez

Nakon mnogo e-mailova koje sam primio nakon predhodne kolumne, odlučio sam da još malo vremena posvetimo arbitražnom klađenju. Ispostavilo se da je ova tema veoma privlačna našim čitaocima.

Kao prvo, arbitražno klađenje nije samo po sebi stvar koja se dešava stalno i koju može uraditi bilo ko i bilo kada. Za hvatanje prave arbitraže potrebno je vrijeme i poznavanje odnosa kvota u različitim igrama i sportovima. Potrebno je i strpljenje, kako bi se sačekao pravi trenutak kada različite kladionice ne prate pad ili rast kvote, pa da u pravom trenutku možete uhvatiti arbitražu.

Vrlo moćno i profitabilno je arbitriranje u live klađenju. U klađenju u toku meča se dešavaju velike razlike u procjeni u raznim kladionicama. Prije desetak dana naprijemjer desilo se na meču Njemačka U21 - Turska U21 da je kvota na manje od 5,5 golova u 90. minutu susreta, kod rezultata 1:3 bila 1,15. Znači 15 posto zarade da neće biti dva gola, a istekao regularan dio utakmice. Teška greška koju iskusan igrač ne smije oprostiti!!!

Ukoliko igrate tri zicera na veću uplatu (što ja radim), kojima ukupna kvota izlazi na 2,00 ili 3,00 i vaš tim povede, kvota na x dolazi na 7,00 ili 8,00, uživo. Kada pokrijete samo x dobijate u svakom slučaju. Primjera radi na Cluj - Sarajevo, kvota na 1 je bila 1,40 a kada je Cluj poveo, x je bio 8,00 kada je dao drugi gol, x je bio 24,00. Isti slucaj je sa Fenerbačeom, kec 1,25, a kada su poveli u trećem minutu x je bio 10,00.

Teža greška je bila i na meču Slovan Liberec - Dinamo Bukurešt, gdje je kvota na 2 bila 4,00, jer je prvi meč službeno registrovan 3:0 za Čehe.

Ako uz sve ovo uzmemo bonuse koje možete pokupiti po kladionicama, a njih je samo na stranici www.winabet.org/bonus.htm 330 eura, onda vam je jasno gdje se nalazi dobitak.

Kako podići novac?


Mnogo pitanja je bilo na temu kada se može podići dobitak na online kladionicama i koje kartice koristiti.

Moje iskustvo govori da UniCredit banka, Intesa Sanpaolo nude besplatne debitne kartice kojima se nesmetano plaća na netu, Raiffeisen banka naplaćuje svoje kartice, ostale banke sam otpisao jer blokiraju uplate. ProCredit banka ne dozvoljava klađenje, Hypo ne dozvoljava klađenje sa debitnom katicom.

Što se tiče podizanja novca, obaveno pročitajte pravila kada se prijavljujete, svaka kladionica nudi različite uslove klađenja. Tada ćete znati kako i pod kojim uslovima možete podići novac. Kladionice traže da bonus upatite bar tri puta na kvotu veću od 1,50. Međutim, čim odigrate arbitražu na dvije kladionice, već ste jednom okrenuli pare na kladionici gdje ostaje dobitak.

Naravno, potrebno je i malo matematike da se obezbjedi siguran dobitak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.