Legendarni golman danas izgleda neprepoznatljivo: Chilavert je baš ostario

Idol mnogih u djetinjstvu

Legendarni golman danas izgleda neprepoznatljivo: Chilavert je baš ostario

Endin Čaušević

Legendarni paragvajski golman Jose Chilavert bio je idol mnogih u djetinjstvu jer je bio specijalista za slobodnjake.

Chilavert je golman kojeg se fudbalski sladokusci rado sjećaju, a najveći trag ostavio je zbog toga što je u svojoj karijeri zabio preko 50 golova što ni nekim igračima nije uspjelo.

Ovaj golman je najveći dio karijere proveo u Velezu iz Sarsfielda za koji je branio na 236 mečeva i zabio je čak 36 golova. U reprezentaciji Paragvaja bio je do 2003. godine i upisao je 74 nastupa, te je dao osam pogodaka.

Legendarni 55-godišnji golman svoju karijeru završio je 2004. godine u Velezu u kojem je branio posljednju sezonu. Chilavert je prije nekoliko dana dao intervju za argentinske medije, a mnogi su bili iznenađeni njegovim izgledom.

Chilavert je dosta udebljao i godine su zaista ostavile traga na njemu. Da njegovo ime ne piše ispod fotografije teško da bi ga neko mogao prepoznati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi