Teške optužbe prema fudbaleru: Kidnapovao je i silovao poznanicu u automobilu
Igrač Philadelphia Eaglesa umjesto na SuperBowl odlazi na saslušanje u Ohio (Foto: Pexells)

Novi slučaj silovanja

Teške optužbe prema fudbaleru: Kidnapovao je i silovao poznanicu u automobilu

Midhat Šljivak

Mnogobrojni sportisti suočili su se proteklih godina s ozbiljnim optužbama za silovanje, a još jedan u nizu je igrač američkog fudbala Josh Sills iz ekipe Philadelphia Eaglesa koji se tereti za otmicu i silovanje.

Josh Sills nije bitan faktor u igri Eaglesa koji će se 13. februara protiv Kansas City Chiefsa boriti za trijumf u SuperBowlu, ali se potrudio da se o njemu najviše priča pred ovaj meč.

Igrač ofanzivne linije tima iz Philadelphije optužen je za otmicu i silovanje koje se desilo 2019. godine u američkoj saveznoj državi Ohio.

"Tužilaštvo u Ohiu podiglo je optužnicu protiv Sillsa zbog 'incidenta' koji se desio 5. decembra 2019. godine. Igrač Eaglesa umiješan je u seksualnu aktivnost i zadržavanje žrtve protiv njene volje. Protiv Sillsa je podignuta optužba za silovanje i otmicu", pišu američki mediji.

TMZ Sports je od policije dobio detalje onog što se dešavalo u noći 5. decembra 2019. godine između dvoje 21-godišnjaka, Sillsa i djevojke koja je silovana.

Oglasi

"Sills joj je zgrabio ruku i povukao ju je u automobil dok je njen rođak izašao i krenuo prema kući. Nije ni shvatio šta se dešava već je samo ušao u kuću".

"Sills je potom započeo napad. Pokušao ju je poljubiti, a zatim ju je zgrabio za vrat te ju je bacio na sjedište. Naredio joj je da mu otkopča šlic te ju je konstantno pipkao po intimnim mjestima, iako je konstantno govorila da prestane".

"Zatim ju je upotrebom sile popeo na sebe i rekao joj da neće otići dok ne napravi ono što on želi. Zatim ju je prisilio na oralni seks, a nakon što je sve završilo, ona je istrčala iz kamioneta i utrčala je u kuću dok je on govorio da će se još vidjeti".

Policijski izvještaj navodi i da je djevojka imala povrede na leđima, vratu, uhu, usni i na lijevom koljenu. Sve je evidentirano i bit će korišteno kao dokaz na sudu.

Sills je svoju žrtvu poznavao od početka srednje škole, a u trenutku napada oboje su imali po 21 godinu.

Saslušanje u ovom slučaju zakazano je za 16. februar, a u međuvremenu je ovom igraču američkog fudbala zabranjena bilo kakva aktivnost što se sporta tiče.

U slučaju da bude proglašen krivim igrač Eaglesa suočava se s dugogodišnjom zatvorskom kaznom, ali i ovako je ovaj 25-godišnjak vjerovatno završio s NFL-om.

Oglasi