Umro je El Risitas - komičar čiji je smijeh bio zarazan
Foto - Screenshot

Pravile su se brojne montaže

Umro je El Risitas - komičar čiji je smijeh bio zarazan

M. Šljivak

Španski komičar Juan Joya Borja preminuo je jučer u 65. godini nakon ozbiljnih zdravstvenih problema.

Komičar koji je u Španiji poznatiji kao 'El Resitas' preminuo je u Sevilli nakon što je već mjesecima bio u lošem stanju zbog komplikacija s dijabetesom.

El Risitasovo zdravstveno stanje već mjesecima je bilo komplikovano. Prolazio je kroz teške trenutke zbog bolesti, a prije nekoliko mjeseci amputirana mu je i noga.

Nakon velike borbe srce slavnog komičara nije izdržalo i on je jučer preminuo u Sevilli u 65. godini života, a njegova smrt je rastužila mnoge njegove kolege.

Borja je širom svijeta postao poznat zbog svog smijeha u emisiji. To mu je donijelo veliku slavu i popularnost i u svijetu sporta.

Mnogi navijači su njegov smijeh koristili kako bi ismijavali protivnike i pravili su razne montaže prema velikim rivalima na tribinama.

Tokom života je snimio i brojne reklame. Putovao je od Sjedinjenih Američkih Država, preko Kine do Finske i bio je zaštitno lice mnogih brendova.

Također, imao je i manje uloge u filmovima, a njegov smijeh je s njim išao na sve destinacije i po tome je bio prepoznatljiv.

Ipak, scene iz emisije su postale kultne i sigurno će živjeti godinama kasnije kada se budu radile brojne provokacije na račun rivalskih ekipa.

Top Komentari

user1585252255
Vise puta si me nasmijao... RIP
10 0
2323
Cudo pa nisu napisali ...od korone....R.I.P...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi