Spektakularan i nestašan pad šampiona svijeta: Jedna ga ljubi, druga žali, a treća mu rodila dijete

Sa 29 godina je nestao sa velike scene

Spektakularan i nestašan pad šampiona svijeta: Jedna ga ljubi, druga žali, a treća mu rodila dijete

Admin Čaušević

Sa 20 godina je postao prvak svijeta. Predviđala mu se blistava karijera pogotovo nakon dva velika transfera vrijedna 80 miliona eura kombinovano. Međutim, izgleda da su ga "progutala svjetla velikog grada" i uslijedio je tihi, ali spektakularni pad. 

Mnogi igrači poprime epitet velikog talenta, ali rijetki to uspiju pokazati i na terenu. To je i slučaj čovjeka koji je u najboljim fudbalskim godinama daleko od vrha, iako se smatralo suprotno.

Svojvremeno je bio najmlađi debitant u historiji svog matičnog kluba. Predviđale su mu se velike stvari. Bio je i krenuo u tom smjeru. Realizovao je i dva velika transfera od kojih je drugi očigledno bio krupan zalogaj.

Danas sa 29 godina Julian Draxler, svojevremeno jedan od najboljih mladih igrača Evrope, je pao u zaborav. Mnogi se i pitaju šta se dešava sa sada već bivšim reprezentativcem Njemačke.

Kao mladi dečko osvojio je Kup Njemačke sa Schalkeom, sjajne igre u dresu Rudara su mu donijele i poziv u reprezentaciju. Nastupio je i na Mundijalu 2014. godine kada su Nijemci postali prvaci svijeta.

Zatim je uslijedio transfer u Wolfsburg od 43 miliona eura. Kao član Vukova je igrao dobro, ali se i brzo zasitio. Tražio je transfer u neki drugi klub. Tu želju mu je ispunio PSG koji ga je doveo u svoje redove za 36 miliona eura.

Oglasi

S obzirom na brojne zvijezde i glamurozan način života u Gradu ljubavi na terenu nikako nije uspio da pokaže svoj talenat. Tada je počeo i da vodi nestašan život van terena.

Dolaskom u Pariz Draxler je počeo da živi nestašno te je prevario dugogodišnju djevojku Lenu

Dugogodišnju djevojku Lenu Stiffel je odlučio da ne povede u Pariz. "Nije teško živjeti sam, nekad je lijepo imati svoj lični prostor. Djevojka mi je student u Njemačakoj i ne živi sa mnom."

Upravo je Lena bila spremna na sve za Draxlera. Bila mu je i najveća podrška tokom najtežih dana. Čak mu je i oprostila prevaru nakon što je ulovljen na jahti na Ibizi sa Lindom Vaterl.

Ipak, Draxler nije previše mario ni za Lenom, ali ni za kratkom avanturom sa Lindom pošto je ubrzo uplovio u vezu sa francuskom plesačicom Sethanie Taing. Francuskinja je ovom nekada sjajnom fudbaleru i rodila dijete.

I dok je imao bogat ljubavni život, na terenu je njegova zvijezda blijedila. Prošlog ljeta ga se i PSG nekako riješio te ga je poslao na posudbu u Benficu. U lisabonskom klubu praktično i ne igra, tačnije stalno je van terena zbog povreda. Nedavno je operisao zglob i za njega je sezona faktički završena.

Do svoje 27. godine uspio je skupiti 60-ak nastupa za Elf. Bio je i na pravom putu da pređe cifru od 100 utakmica u dresu nacionalnog tima. Međuti, tih i spektakularni pad su učinili da ga više nema u reprezentaciji. Nije dobio pozive ni za Euro 2020 ni za Mundijal 2022. godine.

Oglasi

Najnovije vijesti