Junak dana: Bellerin donira novac žrtvama požara u Londonu

50 funti za svaku minutu koju odigra na EP

Junak dana: Bellerin donira novac žrtvama požara u Londonu

Endin Čaušević

Fudbaler Arsenala, Hector Bellerin, trenutno se nalazi u Poljskoj gdje s mladom reprezentacijom Španije igra na Evropskom prvenstvu.

Bellerin se prethodnih sedmica nalazi u centru pažnje zbog špekulacija da će ovog ljeta napustiti Arsenal, te da će karijeru nastaviti u dresu Barcelone. Međutim, sve to je danas ostavljeno po strani jer je mladi španski reprezentativac svojim potezom oduševio cijeli svijet.

Naime, Bellerin je odlučio da pomogne žrtvama požara koji je nedavno pogodio jedan neboder u Londonu u kojem je poginulo najmanje 30 ljudi, a na stotine ih je ostalo bez krova nad glavom. Španac je poručio preko svog zvaničnog Twitter profila da će donirati po 50 funti za svaku minutu koju odigra na Evropskom prvenstvu.

Španija svoju prvu utakmicu igra već danas protiv Makedonije, a engleski mediji već su izračunali koliko bi Bellerin mogao novca donirati. Ukoliko odigra danas svih 90 minuta taj iznos će biti 4.500 funti, ne računajući sudijsku nadoknadu. Na EP-u u Poljskoj selekcija Španije će igrati minimalno tri utakmice, a ukoliko bude standardan to znači da će Bellerin žrtvama donirati 13.500 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi