Tetovaža bh. reprezentativca kao melem za oči svim patriotima

Iako nije rođen u BiH

Tetovaža bh. reprezentativca kao melem za oči svim patriotima

Admin Čaušević

Dijaspora je na neki način oduvijek bila izvor za bh. reprezentativce.

Iako su rođeni u drugoj zemlji zahvaljujući svojim roditeljima neki od njih su sačuvali bosansku tradiciju i kulturu te se osjećaju ponosnim što su Bosanci i Hercegovci.

Neki svoju privrženost i ljubav Bosni i Hercegovini su oslikali u vidu tetovaža kao što je to slučaj sa Jusufom Gazibegovićem.

Naime, Gazibegović na lijevoj ruci ima istetovirane granice Bosne i Hercegovine sa jednim ljiljanom preko što je višestoljetni simbol naše zemlje.

Ovaj odlični desni bek je rođen u Austriji, a njegovi roditelji vode porijeko iz Sapne i očigledno su se potrudili da u svog sina usade bosanski duh.

Inače, tetovažu kod fudbalera Sturma iz Graza smo primjetili na reprezentativnom okupljanju u Zenici pred prijateljske mečeve protiv Gruzije i Luksemburga.

Osim Gazibegovića na poziciju desnog beka će konkurisati i Amar Dedić. Fudbaler Sturma je kazao da će on i saigrači dati maksimum

"Amar i ja ćemo dati sve od sebe i dati maksimum i što bolje se pokažemo. Svi osjetimo da se dobro radi, svi su skocentrinani, mislim da smo na pravom putu i da ćemo ako ovako nastavimo ostvariti dobre rezultate.

Inače, Gazibegović do sada ima svega dva nastupa za A reprezentaciju BiH, a da nije bilo povreda taj broj bi bio i veći.

Top Komentari

Eterno_Capitano
Bravo sine Bosanski.
8 2
makelele
Svaka tetovaža koja nije na mom tijelu je lijepa tetovaža.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi