Žestoke kritike za Nurkića na Twitteru zbog objave za ramazan i fotografije džamije iz Zagreba

Očito nije upućen

Žestoke kritike za Nurkića na Twitteru zbog objave za ramazan i fotografije džamije iz Zagreba

E. Čaušević

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić našao se na velikom udaru kritika na Twitteru zbog čestitke povodom početka mjeseca ramazana.

Naime, poznato je da je Nurkiću vjera na prvom mjestu i da se po tom pitanju često oglašava na društvenim mrežama, a to je uradio i sinoć povodom početka svetog mjeseca u islamu - ramazana.

Najbolji bh. košarkaš čestitao je muslimanima širom svijeta početak ramazana, ali je izazvao šok mnogih zbog fotografije džamije koju je objavio na svom Twitter profilu.

Riječ je o tzv. Poglavnikovoj džamiji u Zagrebu, a fotografija je nastala 1944. godine. No, očito je baš da Nurkić ne zna historiju ove džamije i činjenicu da ju je sagradio zločinac Ante Pavelić tokom NDH.

Nurkić je zbog ovoga dobio velike kritike na Twitteru od nekih poznatih bh. ličnosti, a mnogi se nadaju da je upitanju samo greška i činjenica da Nurkić nije upućen u historiju ove džamije u Zagrebu.

Oglasi

U nastavku možete pogledati i kritike koje je bh. košarkaš dobio na Twitteru zbog ove sporne objave.

Top Komentari

Lafo
Pa Hitler je izgradio sve autoputeve po kojima se vozite i slikate, stare stadione poput Minhenskog ili onog u Stuttgartu koji se danas zove Merzedes Benz Arena, a zvao se stadion Adolfa Hitlera npr. Kakve to veze ima ko je sagradio ako se nešto preimenovalo, a džamije se nisu rušile zbog imena, već zato što su džamije!
65 9
user1603952710
Ja seljacine majko moja. Ali sto je glup, to je vec za medalje. Strasno
13 33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi