Kad film postane život: Miguel Almiron živi život Santiaga Muneza iz filma 'Goal'

Nevjerovatne podudarnosti

Kad film postane život: Miguel Almiron živi život Santiaga Muneza iz filma 'Goal'

S. Grebović

Gotovo da nema zaljubljenika u najvažniji sporednu stvar na svijetu koji nije u životu makar jednom pogledao čuveni film "Goal" u kojem glavnu ulogu igra Santiago Munez.

Film prati život mladog Meksikanca koji živi u SAD-u i koji ima jednu životnu želju - postati profesionalni fudbaler. Najraniji njegovi počeci nisu bili ni malo laki jer je sa ocem danonoćno radio u jednom kineskom restoranu i uporedo trenirao fudbal.

Njegov se život iz korijena promijenio kada ga je za vrijeme jedne utakmice zapazio Glen Foy, jedan od skauta velikog Newcastlea koji ga je pozvao na probu u taj klub.

Dugo je vremena čekao da dobije pravu šansu u timu popularnih Svraka, a kada ju je dobio iskoristio je to na pravi način. Njegova karijera je svakim danom išla uzlaznom putanjom pa je uslijedio transfer u slavni Real Madrid.

Image: GOAL

Kroz ovaj film, bez ikakve sumnje, milioni dječaka širom svijeta vide sebe stavljajući se u kožu Santiaga Muneza. Da život piše najbolje romane dokaz je Miguel Almiron, 25-godišnji igrač Newcastlea.

Pomalo nestvrno zvuči da je on imao identičan fudbalski put kao i mladi Munez u tom filmu, budući da je i on radio u jednom kineskom restoranu prije nego što je počeo ozbiljnije da se bavi fudbalom.

Mladi Paragvajac je na St James park stigao najviše zahvaljujući sjajnim partijama u MLS ligi, gdje je u dresu Atlante United na 62 meču postigao 21 pogodak. U Englesku je stigao u zimskom prelaznom roku, od kada je upisao deset utakmica u crno-bijelom dresu.

Image: PA

Još nevjerovatnije zvuči da se ovih dana po kuolarima pročula vijest da je ni manje ni više, nego Real Madrid zainteresovan za usluge Almirona, baš kao po uzoru na čuveni film iz 2006. godine.

Zaista nevjerovatno!

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi