Kakav peh: Povrijedio se proslavljajući prvi gol u karijeri

Kakav peh: Povrijedio se proslavljajući prvi gol u karijeri

Adnan Beganović

U posljednjoj preliminarnoj fazi brazilskog kupa, Internacional iz Porto Alegrea je sa 3:1 savladao Americu Mineiro, a ovaj susret ostat će upamćen po bizarnoj povredi mladog 19-godišnjeg fudbalera pobjedničke momčadi, Roquea Junior Maurides.

Naime, pomenuti fudbaler je u 89. minuti postigao svoj premijerni pogodak za Internacional što ga je naravno jako razveselilo.

Uslijedila je proslava, prvo je napravio zvijezdu, a zatim i salto unazad. No, pri doskoku desna noga mu je otišla preširoko, pa je stradalo koljeno. Nesretni fudbaler se na travnjaku počeo previjati od bolova, a odmah je iznesen sa terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.