Kako je Mourinho u Realu zaposlio čistača ulica

Nevjerovatna životna priča

Kako je Mourinho u Realu zaposlio čistača ulica

A. Haznadarević

Trener Real Madrida Jose Mourinho još jednom je svijetu pokazao zašto nosi nadimak Special One, ili na našem - Specijalni, nakon što je jednom čistaču ulica omogućio da radi posao o kojem mnogi sanjaju.

Cijela priča se izdešavala u periodu fudbalske groznice zvane El Clasico, a sve je krenulo tako što je 41-godišnji Meksikanac Abel Rodriguez, svoj posljednji novac potrošio na putovanje u Madrid sa samo jednom željom - da pogleda veliki fudbalski dvoboj.

 

Slavni portugalski trener je prvi i jedini put u životu Rodrigueza sreo na ulicama Los Angelesa, a pukom srećom je pored njega prolazio automobilom na putu ka Santiago Bernabeuu, te ga slučajno zapazio:

 

"Bilo je pravo čudo što sam ga vidio. Sjedio je na ulici blizu stadiona kada sam prolazio u automobilu", prepričao je Mourinho, koji je odmah vozaču poručio:

 

"Zaustavi automobil! Ovo je onaj iz Los Angelesa".

 

Portugalac ga je pitao šta radi ovdje, na što je čistač ulica odgovorio kako je došao da ga gleda. 

 

"Ali nema više karata. Gdje si odsjeo", upitao je Special One, na šta je dobio neočekivan odgovor:

 

"Nisam još ni razmišljao o tome. Probat ću doći do karte, da pogledam vašu utakmicu pa ću se nekako vratiti kući".

 

Na ove riječi Jose Mourinho je imao odgovor, zbog kojeg je čistač ulica zanijemio:

 

"Nema šanse, ne ideš kući! Uskoro igramo utakmice Lige prvaka i ti ćeš biti dio toga. Ideš s nama u Manchester". Šokirani Rodriguez je zaplakao, a Mourinho mu je poručio kako ga želi imati među osobljem, te mu ponudio posao ekonoma u velikom Real Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.