Kako se Hollywood poklonio Muhammadu Aliju?

Niko kao Muhammad Ali

Kako se Hollywood poklonio Muhammadu Aliju?

Endin Čaušević

Legendarni američki bokser Muhammad Ali preminuo je jutros u 74. godini života.

Ova vijest potresla je sportski svijet, a mnogi su se oprostili od najvećeg boksera teške kategorije svih vremena. Ali je u svom životu imao mnogih zanimljivih situacija kojima je mijenjao sve oko sebe.

Zanimljivo je da je Ali jedini koji je uspio da nadmaši i Hollywood. Naime, Ali je odbio zvijezdu s njegovim imenom na šetalištu slavnih u Hollywoodu na čuđenje mnogih i zatražio je da njegova zvijezda bude na zidu pored.

"Ja nosim ime našeg poslanika i nemoguće je da dopustim ljudima da gaze po njegovom imenu", izjavio je tada Muhammad Ali.

Hollywood je kasnije odlučio da uvaži ovaj zahtjev slavnog boksera i Muhammad Ali je jedini čija zvijezda se nalazi na zidu pored svih ostalih zvijezda koje se nalaza na podu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi