Kakva klapa: Upoznajte 'ludi' Petrolul na čelu sa Mutuom
Foto: Printscreen

Nevjerovatan tim

Kakva klapa: Upoznajte 'ludi' Petrolul na čelu sa Mutuom

Naredni protivnik zagrebačkog Dinama je ekipa Petrolula iz Rumunije, koja je ovdašnjoj javnosti do danas bila najpoznatija po tome što za njih nastupa Adrian Mutu. Međutim, prava je šteta bolje ne upoznati ovaj klub.

Kao što je i sam Mutu poznat po raznim aferama koje ga prate tokom čitave karijere i zbog kojih je ona, između ostalog, znatno upropaštena, ni Adrianovi suigrači "nisu cvjećke". Njihovim običajima se posebno pozabavili hrvatski mediji.

Petrolul je prepun igrača koje krasi neobičan, nemiran, a poneke i prljav te nevjerovatan duh. Tako naprimjer Juan Albin svake sedmice plaća klubu 100 eura zbog svoje debljine, jer već punih osam godina važi za najtežeg fudbalera u klubovima za koje nastupa. Tu praksu sa sobom je donio iz Španije, gdje je plaćao "stotke" sedmično u Getafeu i Espanyolu. Victor Astafei svaku utakmicu igra sa kacigom, u slobodno vrijeme piše pjesme a izdao je i jednu knjigu. Automobile ne preferira, zato na treninge dolazi biciklom.

Kamerunac Njonge Preso je najnemirniji fudbaler Petrolula van terena, a poznat je po "knockoutu" jednog policajca koji ga je jednom prilikom zaustavio i tražio dokumente. Nepomuceno voli zlato, a dokaz velike ljubavi je i to što je čak ugradio i jedan zlatni zub. 

Vraćamo se na glavnu zvijezdu, Adriana Mutua, koji je posebna priča za sebe. Nakon famoznog skandala sa kokainom, Mutu je nastavio svoju karijeru "začinjavati" interesantnim dogodovštinama van terena. Za vrijeme boravka u Petrolulu prihvatao se i angažmana u muzičkim vodama, pa je tako glumio u jednom spotu čija je radnja bila smještena u striptiz baru. Mutu je bio okružen zanosnim djevojkama, a u spotu se pojavio sa cigaretom.

Hrvatski portal 24sata Petrolul je preimenovao u "Petrolud", a igrači rumunskog tima očigledno sjajno djeluju kao "luda klapa". Bar do sada su uspjeli sjajno ukrotiti svoj nemirni duh, čemu svjedoče i rezultati u posljednje vrijeme. Petrolul je pregazio Viktoriu Plzen u trećem pretkolu kvalifikacija za Evropa ligu i sigurno će biti konkurentan Dinamu za plasman u grupnu fazu istog takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.