Kakva provokacija: Navijači Lavova svinji svezali šal rivala

Uvertira u derbi Niedersachsena

Kakva provokacija: Navijači Lavova svinji svezali šal rivala

Derbi njemačke pokrajine Niedersachsen (Donja Saksonija) između Hannovera 96 i Eintracht Braunschweiga odigrati će se prvi put nakon 37 godina. 

Veliki lokalni rivali nisu već dugo vremena imali priliku da igraju jedni protiv drugih obzirom da je klub bh. reprezentativca Ermina Bičakčića dugo vremena tavorio u nižim njemačkim ligama, dok je “96-ice” uglavnom igrale u Bundesligi, sa izletima za Cvajtu, ali je krajem 90-ih bilo perioda kada su igrali u Regionalnoj ligi (treći rang).

Hannover koji je trenutno jedanaesti na tabeli Bundeslige i za razliku od svog narednog protivnika u posljednjih pet utakmica osvojio je samo jedan bod.

Duel sa velikim rivalom sa kojim se dugo nisu sretali biće prava prilika za izlazak iz rezultatske krize, dok je sastav Torstena Lieberknechta u proteklom kolu pobijedio sa minimalnih 1:0 favorizovani sastav Bayer Leverkusena, ali uprkos ta tri boda Lavovi su na posljednjoj poziciji Bundeslige.

Za uvertiru sa ljutim rivalom pobrinuli su se navijači Eintracht Braunschweiga koji su na jednoj svinji nacrtali grb Hannovera i svezali joj šal istoimenog kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.