Katalonci obožavaju Messija: Statistike iz matičnih ureda ne lažu

"Leo" sve popularniji

Katalonci obožavaju Messija: Statistike iz matičnih ureda ne lažu

Uticaj Lionela Messija i svega onoga što je do sada učinio u Barceloni prelaze granice fudbalskog terena.

Ako je vjerovati španskom Mundo Deportivu, skraćenica imena kapitena Barcelone, "Leo", postala je popularan izbor kada je biranje imena novorođene djece u Kataloniji u pitanju.

Mundo Deportivo tvrdi da se ime Leo vrlo rijetko davalo djeci u Kataloniji prije dolaska argentinskog asa na Nou Camp. Šta više, dok Lionel Messi nije stigao u Barcelonu, u Kataloniji su rođena tek četiri Lea.

Međutim, Lionel Messi je tokom godina u dresu Barce dostigao najveće fudbalske visine, a kako je rasla njegova popularnost, raslo je i popularnost imena Leo u Kataloniji.

Tako su samo u 2017. godini 443 bebe nazvane Leo.

Danas npr. u Kataloniji više beba dobija ime Leo nego Jordi, ime koje je historijski bilo izuzetno popularno u ovoj regiji.

Pogleda li se ova statistika jasno je u kolikoj je mjeri Lionel "Leo" Messi ušao u srca Katalonaca.

Ono što je De Jong pričao o Messiju prije prvog zajedničkog treninga će oduševiti Argentinca

Holandski fudbaler Frankie De Jong za nekoliko sedmica će i zvanično postati član Barcelone.

On je već u januarskom prelaznom roku dogovorio dolazak na stadion Camp Nou u transferu vrijednom 75 miliona eura, a kako se približava dan kada će obući dres Katalonaca, tako i uzbuđenje kod De Jonga raste.

Očigledno je da će mu najinteresantnije od svega biti trenirati sa Leom Messijem.

"Tako sam uzbuđen što ću trenirati s Messijem. Mislim da ću svaku loptu dodavati samo njemu", kaže De Jong koji dodaje da ne žali za odlukom da napusti Ajax.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi