Kežman: Homoseksualci su bolesni, ne treba ih promovisati

Kežman sasvim otvoreno

Kežman: Homoseksualci su bolesni, ne treba ih promovisati

Adnan Beganović

Prije par dana holandski stručnjak Lous van Gaal, te nekoliko tamošnjih fudbalera prisustvovali su gay paradi u Amsterdamu i tako su dali podršku homoseksualcima.

Ovakav gest Van Gaala iznenadio je nekadašnjeg srbijanskog fudbalera Mateju Kežmana, koji je za srbijanske medije izjavio:

"Neću nazvati Van Gaala da bi mu rekao da je pogriješio. Ali, ako nekada dođemo na tu temu, neću imati problema da mu u lice kažem šta mislim o tome. Moje mišljenje je da je to bolest koju ne treba promovisati i ne bih volio da naš savez jednog dana podrži gay paradu u Srbiji. Holanđani se udaljavaju od Hrista i koračaju ka duhovnoj propasti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.