Prije 19 godina presudio Željezničaru na prepunom Koševu, a sada vodi najveću životnu bitku

Mora na transplataciju jetre

Prije 19 godina presudio Željezničaru na prepunom Koševu, a sada vodi najveću životnu bitku

Endin Čaušević

Nekadašnji engleski fudbaler Kieron Dyer nalazi se u velikim zdravstvenim problemima koje je javno odlučio da otkrije.

Dyer je najbolje dane svoje igračke karijere proveo igrajući za Newcastle i West Ham, a karijeru je odučio da završi na ljeto 2013. godine kada je pola sezone proveo u dresu Middlesbrougha.

Nakon toga odlučio je da se posveti trenerskom poslu, a ovaj 42-godišnjak trenutno je trener rezervne ekipe Ipswicha u kojem je i on sam počeo svoju igračku karijeru sada već davne 1996. godine.

Dyera javnost u Bosni i Hercegovini najviše pamti po legendarnoj utakmici na Koševu u trećem pretkolu Lige prvaka kada su igrali Željezničar i Newcastle.

Newcastle je tada pred prepunim Koševom slavio sa minimalnih 1:0, a upravo je Dyer bio taj koji je postigao jedini pogodak kada je u 56. minuti utakmice savladao Kenana Hasagića.

No, sada Dyer vodi čini se najveću životnu bitku jer je otkrio da ima velikih problema. On je javno odlučio priznati da mora uraditi transplataciju jetre nakon što mu je dijagnosticiran primarni sklerozirajući kolangitis.

Dyer već nekoliko godina ima problema s jetrom, a prije nekoliko godina završio je u bolnici nakon što je osjetio velike bolove. Nakon što su urađeni testovi doktori su mu otkrili da ima problema s jetrom, a sada mora i na transplataciju.

"Nažalost, doktori su otkrili da imam probleme s jetrom prije nekoliko godina i tada sam znao da ću jednog dana morati na transplataciju. Taj dan je došao i već smo počeli proceduru pronalaska odgovarajuće jetre. Pozitivno razmišljam i vjerujem da ću iz svega izaći samo jači. Hvala klubu, navijačima i cijeloj javnosti na porukama podrške koje sam dobio", objavio je Dyer.

Top Komentari

zgembo.popuslic
Ako se dobro sjecam nije ga zabio Dyer nego onaj mali crnac Lua Lua
2 0
epson
Lavor nikad puniji nije bio
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi