Koliko vam kladionica otima?

Koliko vam kladionica otima?

V. Elez

U ovom članku ćemo se baviti temom odnosa tipova koje daju kladionice. Svima je jasno da kladionica na dva suprotna tipa može ponuditi maksimalno kvote 2.00 na oba ishoda. Ako na ovaj meč podjednak broj igrača odigra i jedan i drugi znak, kladionica je na nuli.

Sve to vrijedi uz uslov da je dozvoljeno singl ili pojedinačno klađenje. Kako to u našim kladionicama uglavnom nije dozvoljeno, kladionica ima veće šanse. A minimum 5 mečeva za neke lige, postoji samo kod nas, na internetu uglavnom i Premijer ligu BiH možete igrati u singlu.

Pogledajmo odnos tipova na igri sa dva tipa u jednoj od vodećih domaćih kladionica i u jednoj online kladionici.

Domaća kladionica          over/under 2.5
Cork City-Bohemians     2,15   1,55 

Bet365
Cork City-Bohemians      2.25  1.61

Drastično, zar ne? Na oba tipa imate veće kvote u kladionici bet 365.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.