Jučerašnji zemljotres je baš pogodio hrvatskog fudbalera: "Moja Petrinja, moj grad..."

Oglasio se na Facebooku

Jučerašnji zemljotres je baš pogodio hrvatskog fudbalera: "Moja Petrinja, moj grad..."

Endin Čaušević

Hrvatsku je jučer uzdrmao još jedan jak zemljotres, a epicentar bio je u Petrinji.

Jučerašnji zemljotres bio je jačin 6.2 po Richteru, te je Petrinja pretrpljela velike šteta, a poginulo je pet osoba.

Cijela Hrvatska se digla na noge kako bi pomogla unesrećenim građanima koji su ostali bez krova nad glavom, a u akciju su se uključili i mnogi sportisti, te navijačim tamošnjih klubova.

Jedan od onih koji se oglasio na Facebooku je i Filip Krovinović koji nastupa za WBA. Njega je ovaj zemljotres itekako potresao jer je njegova porodica iz Petrinje, te je tamo proveo veći dio svog djetinjstva.

"Moja Petrinja, moj grad. Grad mojih roditelja, djedova i baka i mojih prijatelja, u kojem sam proveo prelijepe trenutke svog djetinjstva i grad u koji se uvijek s radošću vraćam. U ovim teškim trenutcima izražavam sućut svim obiteljima stradalih pogođenim potresom. Dragi građani Petrinje, suosjećam sa svima vama i imam odgovornost pomoći vam. Prijatelji, ljudi dobre volje, No Name Boysi, Diabos Vermelhos, Baggies, Torcida, BBB i prijatelji igrači, budite uz Petrinju!", poručio je fudbaler WBA.

Moja Petrinja, moj grad. Grad mojih roditelja, djedova i baka i mojih prijatelja, u kojem sam proveo prelijepe trenutke...

Posted by Filip Krovinovic on Wednesday, December 30, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti